Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

    Miercuri, 10 mai, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, Râmnicu Sărat s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României.

    În cadrul ceremoniei a fost prezentată semnificația acestei zile pentru România, urmată de o slujbă de pomenire oficiată în memoria eroilor căzuți pentru eliberarea națională.

    La activitate au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, reprezentanți ai societății civile, cadre militare în activitate, retragere și rezervă, precum și elevi ai școlilor și liceelor din municipiul Râmnicu Sărat care au depus flori la mormintele eroilor care au luptat pentru independența țării noastre.

    Activitatea s-a încheiat cu un program de cântece de fanfară susținut de Muzica militară a Garnizoanei Buzău.

    ***

    Proclamarea independenţei de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice și diplomatice întreprinse în acei ani pentru emanciparea României de sub suzeranitatea otomană.

    La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent. Independenţa astfel proclamată a fost consacrată şi apărată pe câmpul de luptă, prin eroismul și sacrificiile armatei române care, în perioada aprilie 1877-februarie 1878, a contribuit decisiv la războiul purtat împotriva Imperiului Otoman.

    Prin semnarea Tratatului de la Berlin, în iulie 1878, independența de stat a României a fost recunoscută oficial, consolidând astfel drumul spre făurirea și desăvârșirea statului unitar român și evoluția spre modernizare a țării noastre.

    Evenimente recente

    Veteranul de război Stroiu Marin, sărbătorit la 100 de ani

    Plutonierul adjutant principal în retragere Stroiu Marin aniversează un secol de viață. Născut pe 23 martie 1925, acesta a luptat cu devotament în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apărând cu onoare patria.

    Comemorarea Mareșalului Alexandru Averescu – 166 de ani de la naștere

    Luni, 10 martie, Divizia 2 Infanterie Getica i-a adus un omagiu celui dintâi comandant al Armatei a 2-a, mareșalul României Alexandru Averescu, la 166 de ani de la nașterea sa. Născut pe 9 martie 1859, în Ismail, sudul Basarabiei, mareșalul Averescu a fost una dintre cele mai importante figuri militare și politice ale României.

    Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, comemorată la Buzău

    Pe 22 decembrie, Instituția Prefectului, în colaborare cu Garnizoana Buzău, a organizat o serie de ceremonii pentru a marca cei 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Evenimentele s-au desfășurat la „Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989” din Piața Dacia, Buzău, și la „Bustul Generalului Ștefan Gușă” din localitatea Spătaru.

    La mulți ani, România!

    Duminică, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit alături de militarii din Garnizoana Buzău Ziua Națională a României, o zi plină de mândrie, unitate și recunoștință pentru tot ceea ce ne definește ca popor!

    Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

    Astăzi, de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, aducem un omagiu celor care au servit cu onoare și devotament în misiuni internaționale pentru apărarea păcii și securității.

    D2I_18.09.2023

    Adresa:

    Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

    Email:

    relatii.publice02470@forter.ro

    Telefon:

    0238725910 / 0238426521

    Vremea

    booked.net

    Social Media